Întreprinderea Silvo-Cinegetică Sil- Răzeni
Ziua Internațională a pădurilor, ediția 2019 cu genericul “Pădurea și Educația”
21.03.2019

 

Tradițional colectivul ÎS ÎSC ”Sil-Răzeni”pe data de  21 martie începând cu anul 2013  organizează întruniri cu elevii din  satele învecinate  dedicate  ”Zilei  Internațională a Pădurilor” .Aceasta se face pentru a crește  nivelul  de conștientizare a elevilor   privind rolul și importanța pădurilor în viața zi de zi. Pădurea este acea care asigură  aerul, mâncarea, apă și chiar medicamentele de care  are nevoie omul, sprigină diversitatea biologică,reține dioxidul de carbon,având un rol esențial în modificarea climei. În anul curent întrunirea a avut loc la Liceul Teoretic ”Ion Pelivan” și Centru Comunitar pentru Copii Fundația BNA-Humanitas din c.Răzeni,r-on Ialoveni și a cuprins elevi din clasele a V, VII,  și IX.

D-ul Danuța Artiom,inginer șef în silvicultură, a prezentat informație  despre  activitatea  întreprinderei silvice și volumele de lucru ce se îndeplinesc de colectiv.

D-ul Bortă Pantelimon,inginer paza și protecția pădurii a povestit despre lucru ce efectuează pădurarii la pază.

Informație despre plantele medicinal ,pomușoare care cresc în pădure specii de animale și păsării care vețuiesc în  teritoriul gestionat de întreprindere a fost expus de d-na L.Aramă,economist.

Elevii au fost active cu multiple întrebării la care au primit răspunsuri.

Îndemnul către elevi a fost de a păstra pădurea  și a participa la lucrările de salubrizare planificate de întreprindere în fiecare zi de vineri.

Câtă pădure ne dorim să avem în viitor?

Să începem de la o plantă, a ocroti și transmite copiilor și nepoților  gura de rai ce am moștenit-o. Silvicultorii sunt cei care, de-i vară sau iarnă, de plouă, de-i soare,de-i vînt, stau de straja pădurilor noastre – tezaurul sfînt, lăsat de moși – strămoși – să fim , să dăinuim.  

 

Copyright © 2024 Toate Drepturile Rezervate.